Breinstof ontwerpt en ontwikkelt complete blended learning programma’s voor opleiders en organisaties die cursisten op een efficiënte en effectieve manier willen laten groeien. Wij geloven dat een rijke digitale leeromgeving in combinatie met inspirerende face-to-face bijeenkomsten zorgt voor een optimale leerervaring.

Door continue zicht te hebben op alle facetten van het blended traject, creëren wij eenheid in het programma. Van het programma-ontwerp tot de uitwerking van creatieve werkvormen.
Met online voorbereiding en verwerking is er alle ruimte in de offline bijeenkomsten voor inzicht en oefening.

De kracht van blended Breinstof

  • Een evenwichtig totaalprogramma met ‘the best of both worlds’.

  • Flipping the classroom.

  • Voorbereiding en theorie online geeft ruimte voor inzicht en oefening in de f2f-bijeenkomsten.
  • Inrichten van de digitale leeromgeving.

  • Nauwe samenwerking met docenten en trainers.

Zo werkt blended Breinstof

Voor het ontwerp van een blended programma onderzoeken we eerst welke mogelijkheden er al zijn in de organisatie: Met welke digitale leeromgeving wordt er gewerkt? Hoe worden de fysieke opleidingen of trainingen tot op heden ingevuld? Hoe staan de docenten/ trainers tegenover de digitale ondersteuning van de trainingen en opleidingen?

In de ontwerpfase definiëren we de leerdoelen en bepalen we welke online en offline werkvormen hierbij passen. We betrekken docenten/ trainers graag in deze ontwerpfase. Door samen te werken met de mensen die uiteindelijk voor de groep cursisten staan, creëren we een leerervaring met draagkracht en eenheid.

Met een heldere structuur en duidelijke verwachtingen maken we de digitale leeromgeving de ‘backbone’ van het programma. De digitale content wordt tot in de puntjes verzorgd en op de leeromgeving geplaatst.

Voor de fysieke bijeenkomsten maken we een programma met duidelijke doelen voor die dag en reiken we creatieve werkvormen aan. Dit alles met voldoende ruimte voor de docenten/ trainers om hun persoonlijke kennis en expertise over te dragen aan de groep.

Projecten

Breinstof maakte blended programma’s over o.a. de volgende onderwerpen: lean six sigma | zorgmanagement | projectmanagement | omgaan met weerstanden | middle management

Iconen_def11